Identificatie

Identificatie middels een chip is verplicht voor alle paardachtigen. Veulens mogen tot 6 maanden leeftijd bij de moeder blijven en meereizen zonder chip. Bij paardachtigen doen wij dat via het plaatsen van een transponder chip aan de linkerzijde van de hals. De chip zorgt voor een effectieve controle tijdens het vervoeren, op keuringen, wedstrijden en bij aan- of verkoop. Normaliter wordt de chip  éénmalig geplaatst en blijft dan levenslang actief. Voor veulens geldt dat zij tot 6 maanden leeftijd chiploos mogen zijn, mits zij ten alle tijde bij de moedermerrie blijven, ook tijdens transport. De minimale leeftijd voor het plaatsen van de chip ligt op 6 weken.

Soms is een chip gaan "zweven" of is de chip niet meer uit te lezen door inkapseling. Dan dient er contact te worden opgenomen met de paspoortuitgevende instantie van uw paard. Deze zal bepalen of er een nieuwe chip geplaatst mag worden of dat er DNA onderzoek gewenst is.

Wij hebben de noodzakelijke apparatuur voor de inplanting van de chip en het uitlezen van de transponders. Tevens is het chipnummer van uw paard of pony cruciaal voor onze patiëntenadministratie en medicijnenregistratie.

Neem contact met ons op

Wilt u een afspraak maken? Hebt u een vraag voor ons? Neem contact met ons op!