Preventieve zorg

Een goede raad: wacht niet tot uw paard ziek is om uw dierenarts te raadplegen!
Voorkomen is altijd beter dan genezen. Dit gezegde is ook perfect van toepassing in de diergeneeskunde.

Uw paarden kunnen veel ziektes oplopen, zelfs als ze zelden ergens mee naartoe gaan. Preventieve geneeskunde is een essentieel onderdeel geworden van onze huidige praktijk omdat het helpt uw metgezellen gezond te houden. Een jaarlijkse controle van uw paard is daarom onontbeerlijk voor het vroegtijdig opsporen van mogelijke ziektes en ter voorkoming van veel erger.
Het vaccineren van uw paard maakt ook deel uit van deze preventieve zorg. Het doel is om uw metgezel tegen zeer vervelende ziekten te beschermen. Het type vaccin en de frequentie van herhalingen zijn aangepast aan de leeftijd en leefomstandigheden van het paard.

Een anti parasitaire bescherming aangepast aan hun levensstijl met mestonderzoek als leidraad of bijkomend voedingsadvies maken ook groot deel uit van de preventieve geneeskunde dit als beste bescherming voor uw paard.

Wij raden u ook aan een  volledige check up te laten uitvoeren van uw paard. Denk hierbij ook aan gebitscontrole en controle van het orthopedisch apparaat.

Neem contact met ons op

Wilt u een afspraak maken? Hebt u een vraag voor ons? Neem contact met ons op!